Скачать шаблон Joomla с JooMix.org
-->
Зграда Дома културе 2018. године

О Дому културе

dom stari priredbaДом културе од самог почетка свог рада представља центар културних догађања у Лучанима. Изграђен је 1951. године, готово истовремено када и предузеће "Милан Благојевић" (Милан Благојевић - Наменска), у чијем се саставу и данас налази. У склопу Дома културе постоји и базен који је један од првих базена, олимпијских размера, изграђених у СФРЈ.

Дом културе у Лучанима, од почетка рада па до данас, презентовао је овдашњој публици бројне концерте, позоришне и филмске представе, изложбе, књижевне вечери и друге културно-уметничке програме. Седамдесетих и осамдесетих година XX века у њему је радио диско клуб који је био главно место окупљања младих тог времена, не само из Лучана већ и из околних градова. Иза Дома културе постојала је летња башта која се састојала од подијума за игру и бине. Данас се на том месту, од 2015. године, одржавају концерти бендова који наступају на Сабору рокенрола.letnja basta

Комплетно реновирање Дома културе извршено је 2009. године. Нови изглед добила је биоскопска сала као и свечана сала тзв. "паркет сала". Тако да се данас, после више од пола века постојања, Дом културе може похвалити својим репрезентативним простором за реализацију разних културно-уметничких садржаја.

Дом културе у Лучанима у склопу своје зграде поседује биоскопску салу, фоаје који има функцију изложбеног простора, свечану салу, хол, библиотеку, канцеларијски простор (за потребе администрације, удружења, радио станице, музичке школе...), стамбени део и део који чине некадашња гардероба и помоћне просторије. У парку иза Дома културе постављене су справе за вежбање које користе генерације вођене латинском пословицом која говори о томе да се у здравом телу налази здрав дух. У плану је реновирање свих објеката и просторија који ће допринети квалитету животног простора.

Радује нас чињеница да из дана у дан лучанска културна и уметничка сцена постаје све занимљивија, живља и богатија, а све уз разноврсне садржаје који задовољавају готово све укусе публике.

Архивске фотографије: Виде Лучани

Top
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org