Скачать шаблон Joomla с JooMix.org
-->

Сабор рокенрола

sabor rnr logoСабор рокенрола, сада већ традиционални фестивал који окупља бендове разних алтернативних музичких праваца, основала је 2015. године група младих људи из Лучана, с циљем да окупи и удружи све оне особе које славе живот и слободу - слободу духа. Могло би се слободно рећи да овај фестивал у себи има и дозу субверзивности јер за госте најчешће има бендове анархистичких светоназора који неретко позивају на "устанак". То заправо и не чуди имајући у виду да највећа фабрика у Лучаима (и општини), као и основна школа, носе име народног хероја Милана Благојевића, учесника Шпанског грађанског рата и Народноослободилачке борбе, па је револуционарни дух овде присутан од давнина.

У парку иза Дома културе, односно некадашњој летњој башти, где су се пре више деценија окупљале млађе генерације жељне добре забаве, одржава се Сабор рокенрола, чиме се наставља традиција дружења заљубљеника у квалитетну музику и подијум за игру. Уз врхунску продукцију и магичан амбијент у коме доминирају стабла борова, сваке године све више и више посетилаца овог фестивала ужива уз квалитетан одабир бендова и проноси добар глас о Лучанима широм земље и региона.

На првом Сабору рокенрола учествовали су бендови Aтеист реп, ЗАА, Исказ и РНДМ, а специјални гост и домаћин Сабора је био Немања Којић Којот. И-плеј, Дел Арно Бенд и Самостални референти, гостовали су на другом Сабору рокенрола, док су на трећем Сабору учествовали Канда Коџа и Небојша, Исказ и Ритам нереда.

За четврти Сабор рокенрола најављено је гостовање Кристала, бенда Џа или Бу, Црвеног картона и Гоблина. Судећи по реакцијама коментатора на друштвеним мрежама јасно се увиђа да овај фестивал поприма све већи значај на рокенрол сцени Србије и региона. Због тога би требало наставити све активности које би допринеле даљем унапређивању и постојању овог фестивала.

COVER 2018

Top
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org