Скачать шаблон Joomla с JooMix.org

8.10.2018. | Вечерас је у фоајеу Дома културе у Лучанима отворена изложба "Драгачевци овенчани Карађорђевом звездом". Аутор изложбе, Зоран Маринковић истакао је како се погинулим Драгачевцима нисмо достојно захвалили јер ни један од њих нема чак ни своју улицу у Драгачеву.

У току ослободилачких ратова српског народа, Драгачевци су, углавном били сврстани у Драгачевски батаљон Десетог пука из Чачка. Са овом јединицом учествовали су у борбама од почетка Првог балканског рата, све до коначног ослобођења 1918. године.

6.8.2018. | Сарадња Дома културе из Лучана и Библиотеке општине Лучани у Гучи у наредном периоду биће настављена заједничким учествовањем у пројекту „Звучна књига“ чија се реализација очекује почетком 2019. године, а у оквиру кога ће бити представљено, у аудио формату, књижевно наслеђе драгачевског краја и савремено стваралаштво. Тако ће се на веб страници Дома културе Лучани и Библиотеке у Гучи наћи дела песника и прозаиста рођених на простору оивиченом реком Моравицом и планинама Овчар, Јелица и Чемерно.

21.7.2018. | Синоћ је у парку иза Дома културе у Лучанима одржан четврти по реду Сабор рокенрола, пред великим бројем посетилаца. На овогодишњем Сабору учествовали су Црвени картон, Кристали, Џа или Бу и Гоблини. Организатори наводе како је фестивал протекао у одличној атмосфери, без инцидената, а приметан је, из године у годину, све већи број посетилаца фестивала. Покровитељи Сабора рокенрола су предузеће Милан Благојевић - Наменска и Дом културе Лучани.

21.6.2018. | Књижни фонд библиотеке Дома културе у Лучанима богатији је за још 29 књига из области домаће и стране белетристике, историјске литературе и књижевности за децу. Захваљујемо се руководиоцима Библиотеке Вуковог завичаја из Лознице који су нам поклонили књиге (репринт дневника) Проте Игњата Васића, а које су настале у оквиру издавачке делатности Библиотеке.

СТРАНА 1 ОД 3
Top
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org